ΑΘΗΝΑ
07:33
|
27.04.2024
Βίντεο εικονίζουν εργαζόμενους να φεύγουν όπως μπορούν από το εργοστάσιο, πριν αποκλειστούν εντός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν καραντίνα σε μια βασική βιομηχανική περιοχή της Κίνας, στην πόλη Ζενγκζού. Η απόφαση σημαίνει ότι θα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στην περιοχή, κάτι που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην Apple, καθώς μπορεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία του νέου μοντέλου της, iPhone14.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο οφείλεται το 80% της μέγιστης δυνατής παραγωγής iPhone 14 και το 85% της μέγιστης δυνατής παραγωγής iPhone 14 Pro.

Η Οικονομική Ζώνη του Αεροδρομίου Ζενγκζού (ZAEZ) τέθηκε σε «στατικό lockdown» σήμερα και για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μη νευραλγικές οικονομικές δραστηριότητες και τα ταξίδια έχουν ανασταλεί στην περιοχή. Οι άνθρωποι έλαβαν εντολή να εργάζονται από το σπίτι, εάν είναι δυνατόν, εκτός και εάν επιλέξουν να ενταχθούν στις εθελοντικές δυνάμεις για την πρόληψη του Covid-19.

Το εργοστάσιο, το οποίο συναρμολογεί τα iPhone και το οποίο διευθύνεται από την Foxconn Technology Group, είχε βασικό ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα δείχνει ανθρώπους να εγκαταλείπουν την εγκατάσταση με τα πόδια, επειδή οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη ήταν περιορισμένες λόγω ανησυχιών για τον Covid-19.

Το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 300.000 εργάτες. Η αποχώρηση προφανώς προκλήθηκε από ξέσπασμα της νόσου στις εγκαταστάσεις και φόβους πλήρους αποκλεισμού των εργαζομένων εντός αυτού. Η Foxconn υποσχέθηκε την Κυριακή να παρέχει μεταφορά σε όσους θέλουν να φύγουν, καθώς και υγειονομικά μέτρα και καθημερινές εξετάσεις PCR για όσους επιθυμούν να μείνουν.

Το εργοστάσιο είχε προηγουμένως τοποθετηθεί σε «σύστημα διαχείρισης κλειστού βρόχου», το οποίο περιλαμβάνει τον περιορισμό της κίνησης των εργαζομένων στο συγκρότημα για την πρόληψη της μετάδοσης λοιμώξεων. Σύμφωνα με το Reuters, το εργοστάσιο παρουσίασε απότομη μείωση της παραγωγής, που αναμένεται να προκαλέσει μηνιαία πτώση έως και 30%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα