ΑΘΗΝΑ
02:53
|
21.09.2024

Τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής μεταξύ 8:00 – 11:00 το πρωί εξήγγειλε για αύριο Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής μεταξύ 8:00 – 11:00 το πρωί εξήγγειλε για αύριο Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι προχωρήσουν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας στην “άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με αναδρομική ισχύ και δίχως εξαίρεση όλου του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων στην υγεία, χωρίς επιπλέον αυτοί να υποστούν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

“Η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε Παναττική Στάση Εργασίας 08.00 – 11.00 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 08:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) με αίτημα: Την άμεση ένταξη στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Την ίδια ώρα κληθήκαμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας στην οποία ήδη έχουμε κοινοποιήσει σχετικά υπομνήματα.

Η κατάθεση των απόψεών μας στην Επιτροπή δεν σημαίνει και την ένταξή μας.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε εν’ μέσω πανδημίας για την αναγκαιότητα ένταξης των Υγειονομικών, Προνοιακών και ΕΚΑΒ υπαλλήλων στα Β.Α.Ε.

Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι που αρρωσταίνουν από την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των Επαγγελμάτων επιβάλουν την ένταξή μας χωρίς ‘αστερίσκους’”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα