ΑΘΗΝΑ
23:59
|
27.04.2024
Η μεγαλύτερη εταιρεία υαλοποιίας «παγώνει» την παραγωγή της για πέντε μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Duralex, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια γυαλιού της Γαλλίας ανέστειλε την παραγωγή της για πέντε μήνες λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χοσέ Λουίς Λακούνα στο τηλεοπτικό κανάλι BFM την Τετάρτη.

«Οι λογαριασμοί μας για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα έχουν αυξηθεί από 3 σε 13 εκατομμύρια ευρώ ετησίως… Το κόστος της ενέργειας αντιστοιχεί συνήθως στο 5% έως το 7% του τζίρου μας. Σήμερα, είναι γύρω στο 46%. Δεν είναι υποφερτό», εξήγησε ο Λακούνα, προσθέτοντας ότι η λειτουργία της εταιρείας έχει γίνει «μη βιώσιμη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης αναστολής, οι εργαζόμενοι της Duralex θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 95% των αποδοχών τους, το 70% του οποίου θα καλύπτεται από το κράτος.

Ο επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αποθήκες της είναι σήμερα επαρκώς γεμάτες, ώστε να μην προκληθεί, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έλλειψη των εμπορευμάτων της στην αγορά.

Νωρίτερα, το μεγαλύτερο μεταλλουργείο αλουμινίου της Γαλλίας, Aluminium Dunkerque, δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά περίπου 20%, λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας. Ένας άλλος κατασκευαστής γυαλιού, η Arc, δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει την παραγωγή και θα μετατρέψει τις συμβάσεις ενός αριθμού εργαζομένων σε μερικής απασχόλησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα