ΑΘΗΝΑ
08:36
|
23.09.2024
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση τα κινεζικά τελωνεία, οι εξαγωγές της Κίνας στη Ρωσία αυξήθηκαν με ακόμα ταχύτερο ρυθμό για τον μήνα Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με βάση τα κινεζικά τελωνεία, οι εξαγωγές της Κίνας στη Ρωσία αυξήθηκαν με ακόμα ταχύτερο ρυθμό για τον μήνα Οκτώβριο.

Η αξία σε δολάρια των κινεζικών εξαγωγών αγαθών προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 34,6% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη από αυτή του 21,2% που σημειώθηκε τον φετινό Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον περσινό, Πρόκειται για την τέταρτη φορά φέτος που οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία παρουσιάζουν διψήφια αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση της ζήτησης για κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο πληθωρισμός, οι σαρωτικές αυξήσεις των επιτοκίων παγκοσμίως και η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση μείωσαν τη ζήτηση από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και το Πεκίνο υπέγραψαν μια «άνευ ορίων» συνεργασία λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Βαγγέλης Τσεκούρας, 1953-2024

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα