ΑΘΗΝΑ
15:27
|
27.09.2024
Η Άγκυρα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ μετά από τη δολοφονία δεκάδων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό το 2018.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε τον διορισμό του Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ ως πρεσβευτή της Τουρκίας στο Ισραήλ, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, Resmi Gazete.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του αποφάσισε να αποκαταστήσει τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ ορίζοντας πρεσβευτή. Προηγουμένως, ο Τορουνλάρ κατείχε τη θέση του γενικού πρόξενου στην Παλαιστίνη μεταξύ 2010 και 2014.

Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ τον Μάιο του 2018 και απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Τουρκία για τη δολοφονία δεκάδων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

Οι δεσμοί μεταξύ των δύο οξύνθηκαν αφού ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους υπό τις προηγούμενες κυβερνήσεις του νέου πρωθυπουργού του Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο ωστόσο έστειλε συγχαρητήρια επιστολή μετά τη νίκη του στις εκλογές που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλ Μπουρχάν: Ο στρατός του Σουδάν δε θα διαπραγματευτεί πριν αποσυρθούν οι RSF

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

110 χώρες στηρίζουν την ειρηνευτική πρόταση Κίνας-Βραζιλίας για την Ουκρανία

Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα