ΑΘΗΝΑ
23:31
|
23.09.2024
Ευκαιρία για διπλωματικά τερτίπια από την Άγκυρα. Απέρριψε τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ, που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, είναι συριακής εθνικότητας και ομολόγησε την πράξη της, ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, ελέγχθηκαν 1.200 κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε 21 διαφορετικές τοποθεσίες με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχε σχέσεις η ύποπτη, προτού η αστυνομία τη συλλάβει στις 2:50 π.μ.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, η γυναίκα που ονομάζεται Αχλάμ Αλμπασίρ, ομολόγησε ότι ενήργησε «κατόπιν διαταγής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK) και έλαβε οδηγίες για την επίθεση στο Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσούκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι η ύποπτη ετοιμαζόταν «να διαφύγει στην Ελλάδα».

Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη και πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, την επομένη αυτής της επίθεσης στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, χθες, Κυριακή, το απόγευμα.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Ένταση με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία απορρίπτει τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν δεχόμαστε το συλλυπητήριο μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας», είπε ο υπουργός, «Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν έντονα την πράξη βίας που έλαβε χώρα» στην Κωνσταντινούπολη. «Οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν και τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα. Στεκόμαστε ώμος με ώμο με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», ανέφερε.

Ελληνίδα μεταξύ των τραυματιών

Εντωμεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των τραυματιών της χθεσινής επίθεσης είναι και μια Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γλυφάδα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης από 25 ανήλικα άτομα

Ιταλία: Ομολόγησε σε live μετάδοση ότι δολοφόνησε τη μητέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα