ΑΘΗΝΑ
09:37
|
21.09.2024
Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα εδώ και εβδομάδες ως απάντηση του τυνησιακού λαού στο θάνατο των ντόπιων σε ναυάγια μεταναστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Τυνησίας εκτόξευσε δακρυγόνα την Παρασκευή για να διαλύσει διαδηλωτές στην πόλη Ζαρζίς που προσπαθούσαν να φτάσουν στη νήσο Τζέρμπα, όπου οι ηγέτες των γαλλόφωνων χωρών πρόκειται να πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην πόλη -η οποία συνδέεται με τη νήσο Τζέρμπα με μια μεγάλη γέφυρα- εδώ και εβδομάδες ως απάντηση του τυνησιακού λαού στο θάνατο των ντόπιων σε ναυάγια μεταναστών.

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαϊέντ θα υποδεχθεί τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους ηγέτες στη Τζέρμπα το Σάββατο και την Κυριακή, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο νησί για την εκδήλωση της ομάδας Γαλλοφωνίας.

«Θέλαμε να διαδηλώσουμε και να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί στη Τζέρμπα, αλλά η απάντηση των αρχών ήταν βίαια και κατασταλτική», είπε ο Σαλίμ Ζουραϊντάτ, ένας από τους διαδηλωτές.

Ο Ζουραϊντάτ είναι μεταξύ μιας ομάδας συγγενών ανθρώπων από την περιοχή Ζαρζίς που πνίγηκαν πριν από εβδομάδες σε ένα από τα πολλά ναυάγια μεταναστών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για την Ευρώπη.

Άρχισαν να διαμαρτύρονται στην πόλη για αυτό που βίωναν ως μια απορριπτική κυβερνητική προσέγγιση στην καταστροφή, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής αποτυχίας αποστολής σκαφών για να αναζητήσουν πτώματα και της αποτυχίας αναγνώρισης εκείνων των σορών που βρέθηκαν πριν από την ταφή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας είπε ότι δεν έχει λεπτομέρειες ή άμεσο σχόλιο για τη διαδήλωση της Παρασκευής ή την απάντηση της αστυνομίας σε αυτήν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επείγουσα σύγκληση του ΟΗΕ για τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις, τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Η πόλη αλλάζει μαζί με τη σεξουαλικότητα

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα