ΑΘΗΝΑ
09:18
|
03.05.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, έως τις 5 Φεβρουαρίου και ρωσικού αργού από τις 5 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οι εναλλακτικές πηγές παραμένουν περιορισμένες, ευρωπαϊκές εταιρείες προσπαθούν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με ρωσικό ντίζελ, πριν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Φεβρουάριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, έως τις 5 Φεβρουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η απαγόρευση του ρωσικού αργού που τίθεται σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι αποστολές ρωσικού ντίζελ με προορισμό την περιοχή Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) αυξήθηκαν στα 215.000 βαρέλια την ημέρα από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 126% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, δήλωσε η αναλύτρια αγοράς στην εταιρεία ενεργειακών αναλύσεων Vortexa, Πάμελα Μάνγκερ.

Με λίγες άμεσες οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις, το ρωσικό ντίζελ αντιπροσώπευε το 44% όλων των ευρωπαϊκών εισαγωγών αυτής της κατηγορίας καυσίμων μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με 39% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Αν και η εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά καύσιμα έχει μειωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ρωσία παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ντίζελ της ηπείρου.

«Η ΕΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει περίπου 500-600 kb/d ντίζελ για να αντικαταστήσει τους ρωσικούς όγκους και οι εναλλακτικές θα προέλθουν από τις ΗΠΑ καθώς και από τα ανατολικά του Σουέζ, ειδικά τη Μέση Ανατολή και την Ινδία», ανέφερε ο Οΐγκεν Λίντελλ, Αναλυτής Διύλισης και Αγοράς Προϊόντων στην FGE.

(Πηγή: Reuters)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα