ΑΘΗΝΑ
19:35
|
27.04.2024
Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις επισημαίνοντας πως το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας των πολιτών στην Ελλάδα δεν προέκυψε τυχαία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τροπολογία στη Βουλή για την «Παύση πλειστηριασμών, πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων» κατέθεσε απόψε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στον απόηχο του κοινωνικού σάλου που προκάλεσε η πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας για την κατάσχεση της κατοικίας της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για χρέος μόλις 15.000 ευρώ.

Στην τροπολογία του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι με τους πλειστηριασμούς της πρώτης-κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες, προς το δημόσιο και ΟΤΑ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού  - iRafina

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις επισημαίνοντας πως το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας των πολιτών στην Ελλάδα δεν προέκυψε τυχαία.

«Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που είναι πολιτικές στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που έχει σαν αποτέλεσμα να βυθίζονται τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ ταυτόχρονα με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενίσχυαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενίσχυση της καταστολής κλπ. για να υλοποιήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς».

Ερωτήματα για την εταιρεία – φάντασμα LOTUS 4A IKE

Με αφορμή την βάναυση επιδρομή αστυνομικών και δικαστικού επιμελητή στο σπίτι της Ι. Κολοβού, τα ξημερώματα της Δευτέρας στου Ζωγράφου, οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαίτησαν να διαλευκανθούν τα στοιχεία και η υπόσταση της εταιρείας «LOTUS 4A IKE» για λογαριασμό της οποίας έγινε η απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης από την πρώτη κατοικία, διότι η ιστοσελίδα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με την επωνυμία “LOTUS PROJECT”, που παραπέμπει σε άλλη διεύθυνση, αυτή τη φορά στο Ν. Ψυχικό (Ερν. Εμπράρ 27), έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το προαναφερόμενο κτίριο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναγραφή στοιχείων για επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας.

«Υπάρχει λοιπόν ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός για δυο διαφορετικές διευθύνσεις για μια εταιρεία που πρακτικά είναι άφαντη και αυτοπαρουσιάζεται ότι δραστηριοποιείται στον τομέα της “διαχείρισης ακινήτων”» επισημαίνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα