ΑΘΗΝΑ
04:57
|
19.05.2024
Σε... ατυχείς ισχυρισμούς προέβη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκειμένου να δικαιολογήσει την αστυνομική αυθαιρεσία και σύλληψη του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άσπρο μαύρο επιχείρησε να κάνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προκειμένου να καλύψει το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ ενώ κάλυπτε προχτές ευρεία αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Έντονη αντίδραση από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ  Νίκου Πηλού - Documento

Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το γεγονός χαρακτήρισε το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος του φωτορεπόρτερ  «ατυχές περιστατικό». Δε δίστασε μάλιστα να επιρρίψει ευθύνες στο φωτορεπόρτερ, υπαινισσόμενος πως δεν επέδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Στη συνέχεια πάντως παραδέχθηκε ότι η ΕΛ. ΑΣ. προχώρησε αναίτια στη σύλληψη ενός πολίτη φορτώνοντάς του στη συνέχεια και σωρεία κατηγοριών.

«Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, επειδή ήδη είχε γίνει η σύλληψη, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν είχε επιδείξει την ταυτότητά του, είχε εκδοθεί το γραφειοκρατικό της σύλληψης, είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Δόθηκαν, όμως, άμεσες οδηγίες για την απελευθέρωσή του και είναι σαφές ότι η υπόθεση αυτή θα έχει την κατάληξη που πρέπει να έχει, χωρίς περαιτέρω περιπέτειες για τον συνάδελφό σας» ισχυρίστηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Πηλός, θύμα της κατασταλτικής βίας στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με δήλωσή του απέδωσε την στάση του Οικονόμου σε «εσφαλμένες πληροφορίες» επισημαίνοντας ότι επέδειξε αμέσως τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και τις δύο επαγγελματικές του ταυτότητες. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό έχει καταγραφεί και στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα