ΑΘΗΝΑ
09:51
|
27.04.2024
«Πρέπει να επωμιστώ όλη την ευθύνη», δήλωσε η Τσάι Ινγκ-γουέν μετά τις απώλειες που υπέστη χθες το κόμμα της στις τοπικές εκλογές του νησιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, παραιτήθηκε από επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) μετά τις απώλειες που υπέστη χθες το κόμμα της στις τοπικές εκλογές του νησιού.

Οι ψηφοφόροι στην Ταϊβάν επέλεξαν συντριπτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης KMT σε 13 από τις 21 εκλογικές αναμετρήσεις σε όλο το νησί, με τις εκλογές να καθορίζονται φαινομενικά από εσωτερικά ζητήματα όπως η πανδημία του κορονοϊού και το έγκλημα, αντί για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πολεμικής της Κίνας που είχε προτάξει η Τσάι.

«Πρέπει να επωμιστώ όλη την ευθύνη», δήλωσε η Τσάι αφού υπέβαλε την παραίτησή της. «Αντιμέτωποι με ένα αποτέλεσμα όπως αυτό, υπάρχουν πολλοί τομείς που πρέπει να επανεξετάσουμε σε βάθος».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Ταϊβάν, η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε ότι αυτά «αποκάλυψαν ότι η επικρατούσα κοινή γνώμη στο νησί είναι υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής ζωής».

Η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον λαό της Ταϊβάν για την προώθηση ειρηνικών σχέσεων και να αντιταχθεί σθεναρά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και την ξένη παρέμβαση, ανέφερε το κινεζικό Γραφείο Υποθέσεων της Ταϊβάν σε δήλωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα