ΑΘΗΝΑ
11:56
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του πρώτου μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους της, Bayraktar Kizilelma, στα τέλη του 2023.

Οι επίγειες δοκιμές του Bayraktar Kizilelma ανακοινώθηκαν από τον κατασκευαστή drone της Τουρκίας, Baykar, τον Νοέμβριο. Το αεροσκάφος, με κινητήρα που παράγεται στην Ουκρανία, έχει το πλεονέκτημα ότι χρειάζεται λιγότερο χώρο για απογείωση και προσγείωση, δινοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργεί από αεροπλανοφόρα με μικρότερο κατάστρωμα.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι η χώρα του υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για τη σημαντική επέκταση της κατασκευής των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης Bayraktar στην Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία, Βασίλ Μποντνάρ, δήλωσε τον Αύγουστο ότι η κατασκευή ενός εργοστασίου της εταιρίας Baykar βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι «Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η κυβέρνηση ενέκρινε τη διμερή συμφωνία και την έστειλε στο κοινοβούλιο για επικύρωση, τη συμφωνία για την κατασκευή του ίδιου του εργοστασίου».

Η Baykar έχει λάβει αιτήματα για την προμήθεια μαχητικών drones Bayraktar TB2 από 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας, σύμφωνα με δήλωση του τεχνικού διευθυντή της εταιρείας τον Αύγουστο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα