ΑΘΗΝΑ
22:22
|
27.04.2024
«Βάναυσα ειλικρινής» η Φινλανδή πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια «βάναυσα ειλικρινή» αξιολόγηση των δυνατοτήτων της Ευρώπης, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία έκανε η  Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είμαστε αρκετά δυνατοί» για να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη Μόσχα.

«Πρέπει να είμαι πολύ ειλικρινής, βάναυσα ειλικρινής μαζί σας, η Ευρώπη δεν είναι αρκετά δυνατή αυτή τη στιγμή. Θα ήμασταν σε μπελάδες χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η Φινλανδή πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο είπε στο think tank Lowy Institute του Σίδνεϊ.

Επέμεινε, δε, ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει «ό,τι χρειάζεται» προκειμένου να κερδίσει τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα, εκτός από την απαραίτητη οικονομική και  ανθρωπιστική βοήθεια. 

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οικοδομούμε μεγαλύτερες δυνατότητες όσον αφορά στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να βεβαιωθούμε ότι θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε διαφορετικά είδη καταστάσεων», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, η Σάνα Μαρίν, επέκρινε τις πολιτικές της ΕΕ έναντι της Μόσχας τα τελευταία χρόνια. «Θα έπρεπε να είχαμε ακούσει τους φίλους μας από τις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία πολύ νωρίτερα», είπε αναφερόμενη στην θέση υπεράσπισης των εν λόγω χωρών για μια πιο σκληρή στάση κατά της Ρωσίας.

«Για πολύ καιρό, η Ευρώπη έχτιζε μια στρατηγική απέναντι στη Ρωσία συνάπτοντας οικονομικούς δεσμούς και αγοράζοντας ενέργεια από τη Ρωσία… πιστεύαμε ότι αυτό θα αποτρέψει έναν πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προσέγγιση αποδείχθηκε «εντελώς λανθασμένη. .”

Ερωτηθείσα για το πιθανότερο σενάριο όσον αφορά τις απειλές που θέτει η Ρωσία προς τη Φινλανδία, με την οποία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων, η Σάνα Μαρίν, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία στρατιωτική ενέργεια κοντά στα σύνορα της χώρας. «Αλλά φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι για διαφορετικού είδους υβριδικές επιθέσεις που μπορεί να δούμε», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα