ΑΘΗΝΑ
11:26
|
30.04.2024
Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση υπαλλήλων των New York Times από το 1970.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.100 υπάλληλοι των New York Times και μέλη του συνδικάτου NYTimesGuild πρόκειται να απεργήσουν την Πέμπτη για 24 ώρες καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον εκδότη ειδήσεων για μια «πλήρη και δίκαιη σύμβαση» απέτυχαν την Τρίτη, ανέφερε το συνδικάτο σε tweet.

Το NYTimes NewsGuild την περασμένη εβδομάδα είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε απεργία στις 8 Δεκεμβρίου εάν δεν είχε επιτευχθεί το αίτημα της σύμβασης εργασίας μέχρι τότε.

Το συνδικάτο διεκδικεί μισθούς «πλήρους και δίκαιης σύμβασης εργασίας» που «συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό», καθώς και για τη διατήρηση και ενίσχυση της ασφάλισης υγείας και των συνταξιοδοτικών παροχών που υποσχέθηκαν κατά την πρόσληψη, σύμφωνα με επιστολή που υπέγραψαν 1.036 μέλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός των υπογραφόντων έχει ξεπεράσει τους 1.100, δήλωσε την Τρίτη το συνδικάτο.

«Εκτός και αν η εταιρεία αλλάξει τον ρυθμό της και επιτευχθεί συμφωνία πριν από την Πέμπτη, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει επίσημα από τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει 24 ώρες», ανέφερε το συνδικάτο σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι οι New York Times κατά τη διάρκεια συνάντησης νωρίτερα την ημέρα αρνήθηκαν να συναντηθούν για πρόσθετες διαπραγματευτικές συνεδριάσεις για την επίλυση των διαφορών μέχρι την Πέμπτη.

Από την άλλη, New York Times σε ανακοίνωσή τους με email στο Reuters διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του συνδικάτου, χαρακτηρίζοντας τους ως ανακριβείς και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι η απεργία θα ήταν η πρώτη ολοήμερη στάση εργασίας στους New York Times από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Το Times Guild εκπροσωπεί δημοσιογράφους καθώς και εργαζόμενους στις πωλήσεις διαφημίσεων, συντονιστές σχολίων, βοηθούς ειδήσεων, φρουρούς ασφαλείας και προσωπικό στο The Times Center, τον χώρο εκδηλώσεων της εταιρείας και το εικονικό στούντιο παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας των Times ψήφισαν τον περασμένο Μάρτιο υπέρ της δημιουργίας δικού τους συνδικάτου και προσπαθούν χωριστά να διαπραγματευτούν το πρώτο τους συμβόλαιο εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα