ΑΘΗΝΑ
00:18
|
14.06.2026
Ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή θανατικής ποινής σε αξιωματικούς και στρατιώτες που κρίνονται ένοχοι για προδοσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την θανατική ποινή σε αξιωματικούς και στρατιώτες που κρίνονται ένοχοι για προδοσία ενέκριναν απόψε σε πρώτη ανάγνωση σχετικού νομοσχεδίου οι Λευκορώσοι βουλευτές.

Το νομοσχέδιο αναμένεται στη συνέχεια να εγκριθεί σε δεύτερη ανάγνωση στην Κάτω Βουλή, να ψηφιστεί από την Άνω Βουλή ενώ για να γίνει νόμος του κράτους θα πρέπει να υπογραφεί και από τον Πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ας σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη νομοθετική αλλαγή (που αφορά την εισαγωγή ποινών φυλάκισης για όσους «δυσφημούν» τον λευκορωσικό στρατό) και είναι παρόμοια με νόμο που ψηφίστηκε προ μηνών στη Ρωσία.

Ως σήμερα οι νόμοι της Λευκορωσίας προέβλεπαν θανατική ποινή για εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία ή για άτομα που διαπράττουν, σχεδιάζουν ή σκοπεύουν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι εκτελέσεις γίνονται με έναν πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού των μελλοθάνατων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

ΛΔ Κονγκό: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά της παράτασης της προεδρικής θητείας

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα