ΑΘΗΝΑ
09:02
|
28.04.2024
«Όχι, οι διμερείς σχέσεις μας παραμένουν σε πολύ θλιβερή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συμφωνία Μόσχας – Ουάσιγκτον για την ανταλλαγή του Ρώσου επιχειρηματία Βίκτορ Μπουτ με την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνει Γκρίνερ, δεν σηματοδοτεί ένα βήμα προς τον τερματισμό της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε σημερινό σχόλιό του για την εφημερίδα Izvestia.

«Πρόκειται για διαπραγματεύσεις αφορούσαν αποκλειστικά το θέμα της ανταλλαγής και είναι πιθανώς λάθος να εξαχθούν υποθετικά συμπεράσματα πως θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ένα βήμα προς μια έξοδο από την κρίση στις διμερείς σχέσεις. Όχι, οι διμερείς σχέσεις μας παραμένουν σε πολύ θλιβερή κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της ανταλλαγής κρατουμένων. «Είναι απολύτως αδύνατο να αποκαλυφθεί οτιδήποτε. Στη διαδικασία συμμετείχαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών και το κύριο αποτέλεσμά της ήταν ότι ο Ρώσος υπήκοος που πέρασε 14 χρόνια στην αιχμαλωσία στις ΗΠΑ και σε εντελώς παράνομο περιορισμό, επέστρεψε στην πατρίδα του», τόνισε.

Η Μόσχα εκτιμά τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία στην ανταλλαγή κρατουμένων, ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. «Ο ρόλος τους είναι αξιέπαινος καθώς πάντα επιδιώκουν να συμβάλλουν σημαντικά σε τέτοιες διαδικασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτές δύο οι χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανταλλαγή ενός άλλου Ρώσου υπηκόου με τον Αμερικανό πολίτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία καταδικασμένος για κατασκοπεία, ο ο Νμίτρι Πεσκόφ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι εάν χρειαστεί οι υπηρεσίες πληροφοριών θα συνεχίσουν να εργάζονται για το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα