ΑΘΗΝΑ
18:28
|
28.04.2024
Χιλιάδες απεργοί ταχυδρόμοι κατέκλυσαν σήμερα το χώρο έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο απαιτώντας τα δικαιώματά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία πραγματική «λαοθάλασσα» έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο σχημάτισαν σήμερα νωρίς το απόγευμα πάνω από 17.000 απεργοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι απεργοί-διαδηλωτές των «Βασιλικών Ταχυδρομείων», φορώντας τα ροζ γιλέκα του σωματειόυ «Communication Workers Union» (CWU) κατέκλυσαν το χώρο έξω από το κοινοβούλιο στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, τραγουδώντας, χορεύοντας και διεκδικώντας με αισιοδοξία και πίστη τα δίκαια αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ταχυδρομείων, Σάιμον Τόμσον.

Ο Γενικός Γραμματέας του συνδικάτου, Ντέιβιντ Γουόρντ, κατηγόρησε την εργοδοσία πως αρνείται να συμπεριφερθεί με σεβασμό στους εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη διάρκεια της διετούς περιόδου πανδημίας με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους δίχως καμία παραπάνω ανταμοιβή.

Εικόνα

«Οι ταχυδρόμοι θέλουν να εξυπηρετήσουν την κοινωνία παραδίδοντας επιστολές και πακέτα και δώρα Χριστουγέννων στην ώρα τους αλλά ξέρουν και την αξία τους, όπως και το γεγονός, πως αυτή δεν αναγνωρίζεται από τη διοίκηση των Βασιλικών Ταχυδρομείων. Δεν είναι επίσης διατεθειμένοι να αποδεχθούν την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και την περαιτέρω φτωχοποίηση των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας του συνδικάτου μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Εικόνα

Τα μέλη του συνδικάτου CWU σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μέσα στις γιορτές και δη την παραμονή των Χριστουγέννων. Η επόμενη απεργία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα