ΑΘΗΝΑ
11:33
|
28.04.2024
Έφτασε νέο κείμενο στο ΥΠΕΞ που επιχειρεί να συμβιβάσει τις δύο πλευρές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξακολουθεί να πιέζει την Ελλάδα για συμβιβασμό με την Τουρκία το ΝΑΤΟ καθώς, αμέσως μετά την επίδοση των ελληνικών θέσεων, έφτασε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ένα νέο κείμενο το οποίο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επιχειρεί να συμβιβάσει τις προτάσεις των δυο πλευρών.

Η βιασύνη της ετοιμασίας ενός κειμένου μέσα σε ελάχιστες ώρες από το ΝΑΤΟ, είναι ένδειξη της μεγάλης πίεσης για ελληνοτουρκικό συμβιβασμό ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24/9 που θα έχει αντικείμενο τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ για να σύρει την Ελλάδα σε έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, παρουσιάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις την κατάθεση των θέσεων των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ, ως ελληνοτουρκικό “διάλογο”.

Χθες μετά την κατάθεση των προτάσεων των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ, επίσημες τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι έγινε διάλογος.

Η Ελλάδα μέσω διπλωματικών πηγών, διέψευσε τα περί διαλόγου. 

Ωστόσο, περί “γραπτής συμφωνίας” με την Τουρκία, υπό την ομπρέλα του Βερολίνου, έκανε λόγο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον διεθνή Τύπο προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό τερέν.

Ο πρωθυπουργός στο εν λόγω άρθρο, αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο αναφερόμενος σε “έγγραφη ελληνοτουρκική συμφωνία”, από την οποία αποχώρησε η Τουρκία, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει το τι ακριβώς διαπραγματεύτηκε σε αυτήν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα