ΑΘΗΝΑ
08:06
|
28.04.2024
Ο Ζελένσκι φέρεται να προσφέρθηκε να μοιραστεί ένα μήνυμα «παγκόσμιας ειρήνης» πριν από τον αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Αργεντινής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η FIFA απέρριψε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εμφανιστεί μέσω βίντεο πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ την Κυριακή, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ζελένσκι φέρεται να προσφέρθηκε να μοιραστεί ένα μήνυμα «παγκόσμιας ειρήνης» πριν από τον αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Αργεντινής στο στάδιο Lusail.

Το CNN αναφέρει ότι το αίτημα απορρίφθηκε από τη FIFA, αφήνοντας το γραφείο του Ζελένσκι «έκπληκτο από την αρνητική απάντηση».

Αναφέρεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ της FIFA και της ουκρανικής κυβέρνησης συνεχίζονται, παρά την προφανή αμηχανία, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί το εάν ο Ζελένσκι ζήτησε να μιλήσει σε απευθείας σύνδεση ή να στείλει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Το αίτημα του Ζελένσκι δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτός και το γραφείο του επιδιώκουν σταθερά να βρίσκουν βήμα για να υποστηρίξουν τον σκοπό τους εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος, άλλωστε, έχει εμφανιστεί με βιντεοκλήσεις και σε εκδηλώσεις όπως τα βραβεία Grammy.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ είχε και ένα τηλεφώνημα μαζί του αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η FIFA έχει ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου απαγορεύσει τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Μουντιάλ.

Τις παραμονές του τουρνουά, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, κάλεσε, στο πλάισιο της συνεδρίασης της G20, τη Ρωσία και την Ουκρανία να εξετάσουν το ενδεχόμενο «προσωρινής κατάπαυσης του πυρός για ένα μήνα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ή τουλάχιστον την εγκαθίδρυση ορισμένων ανθρωπιστικών διαδρόμων ή οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου ως ένα πρώτο βήμα προς την ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα