ΑΘΗΝΑ
13:47
|
28.04.2024
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, θα συνεχιστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κατασκευαστές ημιαγωγών προειδοποιούν ότι η έλλειψη μικροτσίπ, που απαιτούνται από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

«Το 2023, η κατάσταση στην αγορά δεν θα αλλάξει με κανέναν τρόπο. Κάθε τρίμηνο θα αυξάνουμε την παραγωγική ικανότητα για να καλύψουμε τη ζήτηση», δήλωσε ο Χασάν ελ Κούρι, διευθύνων σύμβουλος της Onsemi, μιας από τις κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι ημιαγωγοί καρβιδίου του πυριτίου, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε ηλεκτρικά οχήματα, έχουν ήδη εξαντληθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Γιόχεν Χάνεμπεκ, επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Infineon, αναμένει ότι η έλλειψη «θα παραμείνει αισθητή για αρκετό καιρό». Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Κάρλος Ταβάρες, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα προβλήματα με την προμήθεια ημιαγωγών «θα στοιχειώσουν την αυτοκινητοβιομηχανία και του χρόνου».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κατάσταση στην αγορά ενθαρρύνει τις εταιρείες του κλάδου να επεκτείνουν την παραγωγή, προκειμένου να καλύψουν καταρχάς την ζήτηση από αγοραστές που έχουν συνάψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η Infineon σκοπεύει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στην κατασκευή εργοστασίου στη Δρέσδη, ενώ η Onsemi σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή μικροτσίπ κατά 30% το επόμενο έτος σε εργοστάσια στην Τσεχία, την Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα