ΑΘΗΝΑ
04:01
|
14.06.2026
Για ένα ακόμη έτος θα παραμείνει στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ένα ακόμη έτος θα παραμείνει στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ενόψει των κρίσεων που αναμένεται να γίνουν έως τις 25 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι δύο αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αντιναύαρχος, Στυλιανός Πετράκης, που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους θα αποστρατευτούν.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, έγινε δίμηνη ανασκόπηση για θέματα επικαιρότητας στα ελληνοτουρκικά αλλά και ενημέρωση για την πορεία των τακτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σε δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν τις κορβέτες και το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα Spike NLOS, θα συζητηθούν σε έκτακτες συνεδριάσεις που θα καθοριστούν όταν κριθεί απαραίτητο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

ΛΔ Κονγκό: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά της παράτασης της προεδρικής θητείας

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα