ΑΘΗΝΑ
16:27
|
27.04.2024
Οι νεκροί-μετανάστες εργάτες του Κατάρ στο σκίτσο του εικονογράφου Stripmax του Metro Belgique.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυλαία της ποδοσφαιρικής φιέστας του Κατάρ έπεσε και τα γήπεδα-κατασκευές Lego άδειασαν (δεν ήταν και ποτέ ασφυκτικά γεμάτα σαν εκείνα το 2018 στη Ρωσία).

Η Αργεντινή πανηγυρίζει για την κατάκτηση του Κυπέλλου και υποδέχεται τον ήρωα Λιονέλ Μέσι, τον οποίο «έντυσε» ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και αφεντικό του στην Παρί Σεν Ζερμέν με το Bisht. Ο μαύρος παραδοσιακός ανδρικός μανδύας, σύμβολο κύρους και πλούτου, μπήκε πάνω από τη φανέλα με το νούμερο 10 του Ντιέγκο Μαραντόνα. Η FIFA επίσης πανηγυρίζει αφού γέμισε τα ταμεία της με περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά που υπολόγιζε.

Πανηγυρίζουν όμως, και οι χιλιάδες νεκροί μετανάστες εργάτες που πλήρωσαν με τη ζωή τους το ποδοσφαιρικό πανηγύρι του Κατάρ και της FIFA και τώρα μπορούν να αναπαυτούν γαλήνια και με ησυχία, όπως σχολιάζει με το σκίτσο του ο εικονογράφος Stripmax του εβδομαδιαίου περιοδικού, Metro Belgique.

Το Μουντιάλ τελείωσε
– Ακούτε ησυχία; Άρχισε επιτέλους το μποϊκοτάζ!
– Ζήτωωωωω!

Οι μόνοι που δεν πανηγυρίζουν είναι οι οικείοι των νεκρών, που περιμένουν μια δικαίωση από τη FIFA. Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ελβετού Τζιάνι Ινφαντίνο εξακολουθεί να μην εκπληρώνει τις ευθύνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνούμενη να δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσει τις/τους μετανάστριες/-ες εργάτριες/-ες και τις οικογένειές τους για τις παραβιάσεις κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα