ΑΘΗΝΑ
13:27
|
20.09.2024
«Η Βραζιλία επέστρεψε, αναζητώντας διάλογο με όλους και έχει δεσμευτεί στην αναζήτηση ενός κόσμου χωρίς πείνα και ειρήνη», είπε ο Λούλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε την Τρίτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογική του νίκη και μίλησε για ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πούτιν είπε νωρίτερα φέτος ότι είχε «καλές σχέσεις» τόσο με τον Λούλα όσο και με τον ακροδεξιό πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημο ταξίδι στη Μόσχα τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Λούλα, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα στις αρχές της θητείας του, προσπάθησε να τονίσει ότι η Βραζιλία «επιστρέφει» στην παγκόσμια σκηνή από τότε που κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ο Πούτιν με συνεχάρη για τη νίκη μου στις εκλογές και μου ευχήθηκε καλή διοίκηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», έγραψε στο Twitter ο αριστερός ηγέτης.

«Η Βραζιλία επέστρεψε, αναζητώντας διάλογο με όλους και έχει δεσμευτεί στην αναζήτηση ενός κόσμου χωρίς πείνα και ειρήνη», πρόσθεσε ο Λούλα.

Η Βραζιλία και η Ρωσία είναι και οι δύο μέλη της ομάδας BRICS των αναδυόμενων οικονομιών που περιλαμβάνει επίσης την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι και οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι «η στρατηγική συνεργασία των χωρών… θα αναπτυχθεί με επιτυχία, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των BRICS».

Ο Λούλα κυβέρνησε επίσης τη Βραζιλία από το 2003 έως το 2010, κατά την πρώτη θητεία του Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα