ΑΘΗΝΑ
09:34
|
28.04.2024
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι μια κοινότητα υποφέρει από μια παράνομη κατοχή», ανέφερε ο Γκαμπριέλ Μπόριτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή του να αναβαθμίσει σε πρεσβεία, την διπλωματική αποστολή της χώρας του στην Παλαιστίνη, ανακοίνωσε, ο πρόεδρος της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Παλαιστινιακή Λέσχη στο Σαντιάγο, καθιστώντας την Χιλή την τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής με πλήρη διπλωματική εκπροσώπηση στην Παλαιστίνη.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι μια κοινότητα υποφέρει από μια παράνομη κατοχή και αντιστέκεται ενώ παραβιάζονται τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά της. Αυτό είναι απολύτως άδικο», ανέφερε ο Χιλιανός πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επεσήμανε ότι «με θυμώνει πάντα πολύ να κοιτάζω τη Μέση Ανατολή και να μην βλέπω την Παλαιστίνη σε χάρτη, και αν πάτε στο Google Earth δεν είναι ούτε εκεί. Είναι όμως εκεί οι άνθρωποι που υπάρχουν, που αντιστέκονται, που έχουν ιστορία».

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε η υπουργός Εξωτερικών Αντονία Ουρεγιόλα, η κυβέρνηση Μπόριτς θα αυξήσει το επίπεδο της διπλωματικής εκπροσώπησης για να προχωρήσει προς την ίδρυση πρεσβείας στην Παλαιστίνη, ένα έθνος με το οποίο η Χιλή έχει σχέσεις από το 1998.

Ο σημερινός επιτετραμμένος της Χιλής στην Παλαιστίνη «θα έχει τον βαθμό του πρεσβευτή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η Χιλή «θα ιδρύσει ένα επίτιμο προξενείο στη Βηθλεέμ.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις κύριες περιοχές καταγωγής της παλαιστινιακής κοινότητας που κατοικεί στη Χιλή, η αναβαθμισμένη εκπροσώπηση θα διευκολύνει την αμοιβαία σύνδεση μεταξύ των δύο μερών, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Χιλή έχει τον μεγαλύτερο Παλαιστινιακό πληθυσμό εκτός της Μέσης Ανατολής, που υπολογίζεται σε περισσότερους από 300.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα