ΑΘΗΝΑ
17:26
|
28.09.2024
Η Εθνική Ένωση Όπλων αδυνατεί να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να στηρίξει την εκστρατεία Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association) έχει δαπανήσει 9,2 εκατομμύρια δολάρια για πολιτικές δαπάνες κατά τη διάρκεια του φετινού εκλογικού κύκλου, περίπου το ένα έκτο των 54,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

Αν και η οργάνωση παραμένει από τους πλέον πιστούς υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ, η αυξανόμενη επιρροή των ομάδων υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής, οι εσωτερικές διαμάχες αφενός και η πανδημία αφετέρου έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στα οικονομικά της και απειλούν τη μελλοντική της βιωσιμότητα.

Η NRA θεωρήθηκε κάποτε ένα από τα πιο ισχυρά λόμπι στην αμερικανική πολιτική. Τώρα, η αδυναμία της οργάνωσης να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού Προέδρου θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μέρες της υπερβολικής πολιτικής επιρροής της είναι αριθμημένες.

Δέον να σημειωθεί πως η πλειονότητα των Αμερικανών συμφωνεί πια πως οι νόμοι για τα όπλα πρέπει να είναι αυστηρότεροι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center, ενώ το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που οι καμπάνιες οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής υπερτερούσαν εκείνων κατά του περιορισμού της.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα