ΑΘΗΝΑ
14:13
|
28.09.2024

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ο πατέρας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά. Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ο πατέρας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων, ένας μαθητής που συνοδευόταν από τον πατέρα του επιχείρησε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει την προστατευτική για τον κορονοϊό μάσκα. Ο εκπαιδευτικός τον σταμάτησε στην είσοδο του σχολείου και ζήτησε από τον γονέα να του φορέσει μάσκα. Ο πατέρας επιτέθηκε στον καθηγητή (με κουτουλιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ), με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Σε βάρος του γονέα ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη.

Για το περιστατικό παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook, ειδοποίησε τον εισαγγελέα. «Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Δράστης: “Το παιδί μου φοβήθηκε και… του έπαιξα μια κουτουλιά”

Ο συλληφθείς πατέρας μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega, παραδέχτηκε την πράξη του, αλλά ισχυρίστηκε ότι παιδί του πιέστηκε από τον καθηγητή για να φορέσει μάσκα, εντός του σχολείου στα Χανιά.

Ο 39χρονος πατέρας από τα Χανιά δήλωσε ότι, “πάει να μπει ο γιος μου μέσα, εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει ‘πάρε μάσκα’. Και του λέει το παιδί μου ‘εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα’. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα. Τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει, ‘δε θέλω να ξαναπάω σχολείο’. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα