ΑΘΗΝΑ
01:07
|
14.06.2026
Αν η Ελλάδα κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα υποστεί βαριές συνέπειες, είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην γραμμή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που τις παραμονές τις πρωτοχρονιάς ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «ούτε ένα μίλι επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο», τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ιμπραχίμ Καλίν μιλώντας για τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στην Κρήτη στα 12 μίλια, προειδοποίησε την Αθήνα για «σοβαρές συνέπειες».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο βήμα της Αθήνας θα κλείσει τις διόδους εξόδου στη Μεσόγειο για τα πλοία που αναχωρούν από τις Τουρκικές ακτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα μετά τη «μαύρη λίστα» για Alibaba και BYD

Διπλωματικός πυρετός: Αύριο η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν, λέει το Πακιστάν-Θα δούμε… απαντά η Τεχεράνη (upd)

Νέος διάδρομος Άγκυρας-Ριάντ: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για την παράκαμψη του Ισραήλ

Συντονισμένο χτύπημα ΗΠΑ-Βενεζουέλας: Νεκρός ο αρχηγός της συμμορίας Tren de Aragua

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα