ΑΘΗΝΑ
18:42
|
28.04.2024
Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι κράτος-συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην Χάγη, θα βρεθεί σήμερα το πρωί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, για συνομιλίες αρχικά με τον πρόεδρο του Πιοτρ Χοφμάνσκι και κατόπιν με τον επικεφαλής εισαγγελέα Καρίμ Χαν.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης και των επαφών της πολιτικού των Πρασίνων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί η αναζήτηση τρόπων προκειμένου να ασκηθεί με κάποιον τρόπο δίωξη σε βάρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Καρίμ Χαν ερευνά ήδη την κατάσταση στην Ουκρανία, ωστόσο οι δυνατότητες λογοδοσίας είναι περιορισμένες καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι κράτος-συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, τον περασμένο Σεπτέμβρη, την ίδρυση ενός ειδικού δικαστηρίου από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, που έχει κάνει σπουδές διεθνούς δικαίου, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ το διδακτορικό της, έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Το απόγευμα, η κ. Μπέρμποκ θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα