ΑΘΗΝΑ
13:27
|
27.09.2024
Αυστριακοί, Γερμανοί και Έλληνες τάσσονται υπέρ ενός άμεσου τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστριακοί, Γερμανοί και Έλληνες τάσσονται υπέρ ενός άμεσου τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμη και με τίμημα την απώλεια εδαφών, ενώ Ολλανδοί, Πορτογάλοι και Πολωνοί αντιτίθενται στην ιδέα αυτή, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης της Euroskopia.

Συνολικά σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, το 48% τάσσεται υπέρ του γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης, ακόμη και αν η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος του εδάφους της στη Ρωσία, ενώ το 32%, σχεδόν ένας στους τρεις Ευρωπαίους, δηλώνει αντίθετο σε μια τέτοια θυσία προκειμένου να επιταχυνθεί η επίτευξη ειρήνης.

Η Αυστρία, με 64% υποστήριξη για γρήγορο τερματισμό της σύγκρουσης, και η Γερμανία, με 60%, είναι τα κράτη μέλη με την υψηλότερη υποστήριξη για αυτήν την επιλογή, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τους Έλληνες (54%), τους Ιταλούς (50%). και τους Ισπανούς.

Αντίθετα, στην Ολλανδία, μόνο το 27% υποστηρίζει την ιδέα, στην Πολωνία το 28% και στην Πορτογαλία το 41%.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης ενδιαφέρον έχει η συναίνεση στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η οποία έχει την υποστήριξη του 56% των πολιτών της ΕΕ που ερωτήθηκαν.

Η μελέτη διεξήχθη σε 9 μεγάλες χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δείγματα που αποτελούνταν από 1.000 ενήλικες πολίτες (συνολικά πραγματοποιήθηκαν 9.000 συνεντεύξεις).  Sigma Dos (Ισπανία), SWG (Ιταλία), Opinion Way (Γαλλία), Insa-Consulere GmbH (Γερμανία και Αυστρία), Prorata (Ελλάδα), I&O Research (Κάτω Χώρες), Pytagorica (Πορτογαλία).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξαρση της βίας ανηλίκων: Συμπλοκές σε Λαύριο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Μετά την Κούβα και το Μεξικό ο τυφώνας Helene χτυπάει τη Φλόριντα

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα-Ανακοινώσεις και ερωτήματα

Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκαύματα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα