ΑΘΗΝΑ
06:12
|
20.09.2024
Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την αυτοκτονία του υπόπτου έληξε το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του άνδρα που χθες Σάββατο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, εισέβαλε σε κλαμπ στο Μοντερέι Παρκ της Καλιφόρνιας και πυροβολώντας αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων σκότωσε δέκα άτομα και τραυμάτισε αρκετά ακόμα.

Περίπου 12 ώρες μετά την επίθεση ο άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο 72χρονος Χου Καν Τραν, ασιατικής καταγωγής, αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητό του, αφήνοντας τις αρχές στο σκοτάδι σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης.

Η καταδίωξή του, που καλύφθηκε απευθείας από κάποια αμερικανικά ΜΜΕ, τερματίστηκε κάπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης περικύκλωσαν το φορτηγάκι του.

Η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να επαληθεύσει τις πληροφορίες για δεύτερη απόπειρα επίθεσης το ίδιο βράδυ σε διαφορετική αίθουσα χορού, στη γειτονική πόλη Αλάμπρα. Το όπλο που βρέθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, δεν ήταν τουφέκι, διευκρίνισε χθες Κυριακή, αλλά «ημιαυτόματο πιστόλι εφόδου με γεμιστήρα» στο οποίο είχε προσαρμοστεί «γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε χθες βράδυ εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα της σφαγής ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Επίσης το Σάββατο το βράδυ, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε νυχτερινό κέντρο στην Μπατόν Ρουζ, την πρωτεύουσα της Λουιζιάνας – ακόμα μια απόδειξη, αν χρειαζόταν κάποια, πως καμία τοποθεσία δεν είναι ασφαλής στη χώρα.

Το 2021, περίπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, αριθμός που αποτελούσε θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά· το 2020, καταγράφηκαν 45.000 θάνατοι. Με άλλα λόγια, καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους ήταν αυτοκτονίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα