ΑΘΗΝΑ
02:06
|
28.04.2024
Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα εξετάσει «με ανοιχτό μυαλό» και «χωρίς ταμπού», ένα ενδεχόμενο αίτημα του Κιέβου για F-16.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού το ζήτημα της αποστολής βαρέος τύπου αρμάτων μάχης στην Ουκρανία πήρε το δρόμο του, φαίνεται πως υπάρχουν ευήκοα ώτα και για τα αιτήματα του Κιέβου για παροχή μαχητικών αεροσκαφών.

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως προτίθεται να συζητήσει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, εάν το ζητήσει η κυβέρνηση του Κιέβου.

Από την πλευρά της η κατασκευάστρια των F-16, Lockheed Martin, έσπευσε να ενθαρρύνει τέτοιες συζητήσεις εξαγγέλλοντας αύξηση της παραγωγής της για όσες χώρες θέλουν να στείλουν αεροσκάφη στην Ουκρανία και υποσχόμενη να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση που θα προκύψει από την ανάγκη αντικατάστασής τους.

Κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συζήτησης την περασμένη βδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών, Βόπκε Χούκστρα, είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει ένα ενδεχόμενο τέτοιο αίτημα με «ανοιχτό μυαλό».

Την περασμένη βδομάδα στο Νταβός, η Ολλανδή υπουργός Άμυνας, Κάισα Ολόνγκρεν, είπε επίσης ότι η Ολλανδία είναι πρόθυμη να πληρώσει για τα άρματα μάχης Leopard 2 που στέλνουν άλλες χώρες στην Ουκρανία. «Αυτό είναι σίγουρα κάτι που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε», είπε στο Bloomberg.

Ο Χούκστρα είπε ότι δεν υπάρχουν «ταμπού» για την παράδοση εξοπλισμού. Ο Σουρντ Σούρντσμα του κόμματος Δημοκράτες 66 (D66) ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να προμηθεύσει F16 και οχήματα μάχης πεζικού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα