ΑΘΗΝΑ
16:58
|
28.04.2024
Επιμένει σε σκληρότερους όρους για τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορική επίθεση στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τη δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε η αναχαίτιση ρουκέτας, η οποία εκτοξεύθηκε από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις τοπικές παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, τα πρώτα πλήγματα ήταν τουλάχιστον επτά και είχαν στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς) στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ακολούθησε, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εκτόξευση άλλων δύο ρουκετών προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο περί εκτόξευσης αρκετών ακόμη από διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, που απαντήθηκαν με νέα ισραηλινή επίθεση.

Ο δεύτερος γύρος αεροπορικών επιδρομών του ισραηλινού στρατού είχε στόχο το εκπαιδευτικό κέντρο των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τοπικές πηγές ασφαλείας.

Το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (FPLP), ένοπλη οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ρουκέτες στο Ισραήλ ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές και τη «συστηματική επίθεση» εναντίον Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Και η Χαμάς, από την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, καταδίκασε, τις επιθέσεις ισραηλινών δεσμοφυλάκων εναντίον Παλαιστινίων, ιδιαίτερα γυναικών, κρατουμένων.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος επιβλέπει τις φυλακές, δήλωσε ότι θα προωθήσει σχέδια για σκληρότερους όρους για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-dpa-Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα