ΑΘΗΝΑ
21:53
|
21.05.2024
Διαβεβαιώσεις από τον καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ότι ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 10 χιλιομέτρων σημειώθηκε πριν τις 4 π.μ. ανατολικά του Αγαθονησίου, ενώ ακολούθησε επιφανειακή δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ρόδο, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, εκτίμησε ότι ο σεισμός στη Ρόδο δεν σχετίζεται με τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δε νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Σε ό,τι αφορά τους σεισμούς τα ξημερώματα στη γειτονική χώρα ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως «οι ζημιές και τα θύματα θα είναι πολλαπλάσια» εξαιτίας της ώρας εκδήλωσης και της ποιότητας των κτιρίων.

«Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην νότια Τουρκία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Αυτό είναι το θέμα» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σεισμός και οι συνέπειές του θα είναι πολλαπλές», ο οποίος προήλθε από ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκινά από τον Λίβανο και φτάνει μέχρι τη Μαύρη θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα