ΑΘΗΝΑ
18:18
|
27.04.2024
Πώς σχολιάζουν Βρετανοί σκιτσογράφοι την παραίτηση της Νίκολα Στέρτζον από την πρωθυπουργία της Σκωτίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, μιλώντας για τη βαρβαρότητα της πολιτικής. Θα παραμείνει στο αξίωμα μέχρι να εκλεγεί διάδοχος.

Κατά την ανακοίνωση της παραίτησής της είπε ότι η δουλειά είναι η «καλύτερη στον κόσμο» και την έχει στηρίξει στις «δύσκολες ώρες στις πιο δύσκολες μέρες». Είναι σημαντικό, συνέχισε η Νίκολα Στέρτζον να γνωρίζουμε «σχεδόν ενστικτωδώς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε χώρο για κάποιον άλλο».

Η κυβέρνησή της έχει υποστεί σειρά πολιτικών αποτυχιών το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου των σχεδίων της για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, την έντονη κριτική που δέχθηκε σχετικά με τις πολιτικές για τους διεμφυλικούς, μετά την υιοθέτηση της Μεταρρύθμισης Αναγνώρισης Γένους που καθιστά ευκολότερη νομικά την αλλαγή φύλου, και τον χειρισμό της ίδιας της Στέρτζον στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από την τρανς Isla Bryson.

Η Στέρτζον είναι η μακροβιότερη πρωθυπουργός της Σκωτίας, και η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στην πρωθυπουργική θέση. Έγινε ηγέτης του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μετά το δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, κατά το οποίο οι πολίτες τάχθηκαν σε ποσοστό 55% έναντι 45% υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ματιά των σκιτσογράφων

«Φεύγεις… τόσο νωρίς;» ρωτά ο Ρίσι Σούνακ τη Νίκολα Στέρτζον, η οποία στην οκταετή θητεία της «άντεξε» συνολικά πέντε ένοικους της Ντάουνινγκ Στριτ, όλοι Τόρηδες: Ντέιβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και αποχωρεί με τον Σούνακ.

Του Μπεν Τζένινγκς του Γκάρντιαν

Δύο αγελάδες των Χάιλαντς συνομιλούν για τη Νίκολα:
– Ήταν τόσο ανθρώπινη, τόσο εκφραστική, τόσο δεσπόζουσα, με τόση αυτοπεποίθηση και τόσο ξεχωριστή…
– Και τόσο λάθος τις περισσότερες φορές!

Του Πίτερ Μπρουκς
Του Ντέιβ Μπράουν
Του Πάτρικ Μπλόουερ

Τέως/Πρώην/Παρωχημένη  

Του Πάτρικ Μπλόουερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα