ΑΘΗΝΑ
19:44
|
30.04.2024
Ο δεκάλογος του Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γουάνγκ Γουενμπίν (Wang Wenbin), εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρουσίασε (μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook) δέκα λόγους για τους οποίους, όπως ισχυρίζεται, η Κίνα δεν πρόκειται να γίνει σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1ος λόγος: Η Κίνα δεν εμπλέκεται ποτέ σε σφαγές, αρπαγές ή φυλετική γενοκτονία των εθνικών της μειονοτήτων και δεν επιτρέπει ποτέ να συμβούν περιστατικά τύπου «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

2ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει ποτέ στο 1% του πληθυσμού της να κατέχει πλούτο, που αναλογεί στο υπόλοιπο 90% του πληθυσμού.

3ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει ποτέ στους ανθρώπους της να πεθάνουν από μαζικούς πυροβολισμούς, πόσο μάλλον να αφήνει παιδιά να πυροβολούνται σε πανεπιστημιουπόλεις.

4ος λόγος: Η Κίνα δεν επιτρέπει στο πρόβλημα των ναρκωτικών να στοιχειώνει το έθνος και να σκοτώνει 100.000 και πλέον ανθρώπους ετησίως.

5ος λόγος: Η Κίνα ποτέ δεν εισβάλλει σε άλλες χώρες ή επιδιώκει αποικιακή επέκταση.

6ος λόγος: Η Κίνα ποτέ δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών ή δεν αναζητά και υποστηρίζει πληρεξούσιους σε ξένες χώρες.

7ος λόγος: Η Κίνα δεν χτίζει ποτέ την εξωτερική της πολιτική στην «εξαπάτηση, το ψέμα και την κλοπή», καθώς τα θεωρεί ως ντροπή και όχι υπερηφάνεια.

8ος λόγος: Η Κίνα δεν επιδιώκει ποτέ να κυριαρχήσει στον κόσμο ή να αρνηθεί σε κανέναν το δικαίωμα στην ανάπτυξη. Αντίθετα, επιδιώκει την κοινή ανάπτυξη και ευημερία.

9ος λόγος: Η Κίνα δεν επιδιώκει ποτέ να σακατέψει ή να εξοντώσει έναν αντίπαλο με κάθε μέσο για να κερδίσει. Αντίθετα, επικεντρώνεται στη βελτίωση και την υπέρβαση του ίδια της του εαυτού.

10ος λόγος: Η Κίνα δεν εκτοξεύει ποτέ πυραύλους σε περιπλανώμενα μπαλόνια, αντίθετα επενδύει στην κατασκευή καλύτερων σιδηροδρόμων για να είναι οιάνθρωποι σώοι και αβλαβείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα