ΑΘΗΝΑ
12:00
|
28.04.2024
Στο τραπέζι τα περιοδικά και τοπικά lockdown, το κλείσιμο των σχολείων και η καραντίνα για τους άνω των 65.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση, μετά τις παλινωδίες και την αμήχανη διαχείριση της επιδημικής κρίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προετοιμάζεται για την εφαρμογή νέου lockdown στην Αττική, την περιφέρεια που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και, κατά συνέπεια, τις περισσότερες μολύνσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας κατέστησε σαφές ότι η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής προβλέπει -ανάμεσα σε άλλα- και την προοπτική της καραντίνας. “Στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, συμπληρώνοντας ότι “πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά”.

Αναλύοντας την προοπτική του lockdown εξήγησε ότι “Θα κάνουμε lockdown περιοδικά. Θα γίνει για δύο βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία“. Ο Νίκος Σύψας τοποθέτησε το χρονικό όριο για τη λήψη νέων μέτρων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείει και την επιστροφή των SMS στο 13033 σε περίπτωση εφαρμογής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ήδη από χθες, Δευτέρα 21/09, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει και το μοντέλο της Μαδρίτης για την Αττική, που προβλέπει τοπικά lockdown και οριζόντια απαγορευτικά μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές και υποχρεωτική καραντίνα για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα