ΑΘΗΝΑ
14:54
|
11.06.2026
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας δήλωσε, ότι το αδίκημα της Ρούλας Πισπιρίγκου προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για έξι μήνες ακόμα παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιριγκου για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζώρτζινας αποφασίστηκε ομόφωνα από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η συνεδρίαση διακόπηκε για αύριο με την κατάθεση μιας ακόμη παιδιάτρου του Καραμανδάνειου.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία μεταξύ άλλων είπε πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας. «Η κυρία εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου

Παξοί: Δύο τουριστικά σκάφη τυλίχτηκαν στις φλόγες (video)

Κατάθεση Σαμαρά στη δίκη για την υπόθεση Βαλυράκη: «Ήταν μία βίαιη δολοφονία»

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα