ΑΘΗΝΑ
01:31
|
29.09.2024
Νέες κυρώσεις κατά Ρώσων υπουργών και εμπλεκόμενων στην αμυντική βιομηχανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα στείλει κι άλλα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει στον πόλεμο, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, ενώ ανακοίνωσε επίσης την επιβολή νέων στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος 90 φυσικών και 40 νομικών προσώπων.

Στους νέους στόχους συμπεριλαμβάνονται ο προκαθήμενος της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος, Ο διευθύνων σύμβουλος του Channel One, υπουργοί που χειρίζονται χαρτοφυλάκια όπως αυτά της ενέργειας και της βιομηχανίας, καθώς και παράγοντες-κλειδιά της αμυντικής βιομηχανίας, ανάμεσά τους η κατασκευάστρια τουφεκιών Καλάσνικοφ, η αεροπορική εταιρεία Τουπόλεφ, κατασκευάστρια υποβρυχίων κ.ά..

«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του. Τα UAVs, συνέχισε, προσφέρουν δυνατότητες «συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Πένι Γουόνγκ, δήλωσε πως θα παροτρύνει την Κίνα -την οποία οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κατηγορούν, παρά τις διαψεύσεις του Πεκίνου, πως σκοπεύει να προσφέρει υλική υποστήριξη στη Ρωσία- να κάνει κινήσεις για να αποκλιμακωθεί ο πόλεμος.

Η Αυστραλία, η οποία συγκαταλέγεται στα κράτη-μη μέλη του NATO με τη μεγαλύτερη συμβολή στην υποστήριξη της Δύσης στον ουκρανικό στρατό, προμηθεύει όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές αλουμινίου και άλλων μεταλλευμάτων στη Ρωσία.

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 24η Φεβρουαρίου 2022, η Καμπέρα έχει χορηγήσει βοήθεια με αξία μισού δισεκατομμυρίου αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 471 εκατ. ευρώ) στην Ουκρανία. Έστειλε εξάλλου στρατιωτικούς της στη Βρετανία, για να πάρουν μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών, ενώ επέβαλε κυρώσεις σε πάνω από 1.000 ρωσικά φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα