ΑΘΗΝΑ
01:20
|
05.10.2024
Η εφημερίδα Volksblatt του πριγκηπάτου Λιχτενστάιν κλείνει μετά από 145 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημεία των καιρών και των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται εδώ και χρόνια μεταξύ άλλων και στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί η είδηση αναστολής έκδοσης της παλιότερης εφημερίδας του μικροσκοπικού Λιχτενστάιν.

Πρόκειται για την εφημερίδα Volksblatt που κλείνει μετά από 145 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα η εκδότρια εταιρεία Liechtensteiner Volksblatt AG στο Λιχτενστάιν η οποία θα τεθεί επίσης υπό εκκαθάριση.

File:Volksblatt 1924.jpg - Wikimedia Commons

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1878 και το τελευταίο φύλλο της θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου στο πριγκιπάτο που είναι «στρυμωγμένο» μεταξύ Ελβετίας και Αυστρίας, με μόλις 39.000 κατοίκους και έκταση 160 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια για τον έντυπο Τύπο, καθώς οι διαφημίσεις από τις οποίες επιβίωνε παλαιότερα σήμερα «κατευθύνονται σε εταιρείες όπως οι Google και Facebook». Άλλη μία σοβαρή αιτία που οδήγησε στο άδοξο τέλος μίας προσπάθειας περίπου ενάμιση αιώνα αφορά την «εξωφρενική» αύξηση της τιμής του χαρτιού διεθνώς που οδήγησε την εφημερίδα στον μαρασμό.

Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ATS, η κυκλοφορία της Liechtensteiner Volksblatt ανερχόταν σε 3.800 φύλλα, από 9.000 το 2015.

Πλέον οι συνδρομητές της, κατόπιν συμφωνίας, θα διαβάζουν μία άλλη εφημερίδα του πριγκιπάτου, τη Vaterland, που παραδοσιακά τασσόταν υπέρ του άλλου μεγάλου κόμματος, της Πατριωτικής Ένωσης (VU) αντί του «Προοδευτικού Κόμματος των Πολιτών» (FBP).

Γι’ αυτό και σήμερα η Vaterland διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της ότι θα προσαρμοστεί στις εξελίξεις που διαμορφώνουν το νέο τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης και στο εξής θα ενημερώνει «με τρόπο αντικειμενικό και ουδέτερο» όσον αφορά τα δύο κόμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Οργή για πλειστηριασμό εργατικής κατοικίας ΟΕΚ παρότι απαγορεύεται από τον νόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα