ΑΘΗΝΑ
11:43
|
30.04.2024
Τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του μπλοκ των δικηγόρων κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καταγγελία εις βάρος των αστυνομικών δυνάμεων προέβη η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή για αναίτια επίθεση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στο μπλοκ των δικηγόρων που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατέληξε σε όργιο αστυνομικής βίας εναντίον της υπόλοιπης διαδήλωσης. Τη στιγμή της επίθεσης κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό δικηγόρων και την βίαιη επίθεση της αστυνομίας, η οποία με μανιώδεις επιθέσεις, εμβολισμούς διαδηλωτών και ασύστολη ρίψη χημικών, επιχείρησε να διαλύσει εχθές 5/3 μία από της πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευτών ετών για το έγκλημα στα Τέμπη και την εγκληματική διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο φακός των διεθνών και εγχώριων μέσων έχει καταγράψει καρέ – καρέ τη βίαιη επίθεση στους δικηγόρους της Εναλλακτικής Παρέμβασης που κρατούσαν το πανό τους μπροστά στα μηχανοκίνητα τάγματα της ΕΛΑΣ που επιχείρησαν να κινηθούν δολοφονικά στο σώμα των διαδηλωτών.

Συνάδελφός μας και μέλος της Εναλλακτικής, χτυπήθηκε στα πλευρά με γκλοπ από μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ και φέρει τραύματα και οίδημα, καθώς επίσης και έγκαυμα από κρότου λάμψης, ενώ και άλλοι δικηγόροι της Εναλλακτικής χτυπήθηκαν με κρότου λάμψης που πετάχτηκε μέσα στο μπλοκ.

Δεν θα το ανεχτούμε! Καλούμε τους δικηγορικούς συλλόγους να καταδικάσουν την στοχευμένη επίθεση στους δικηγόρους – υπερασπιστές.

Οι επιθέσεις αυτές και το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό, που δείχνει την αστυνομία κατά τη χτεσινή διαδήλωση να εμβολίζει διαδηλωτές, να πετά κρότου λάμψης και πέτρες στο μετρό, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινήσει αυτεπάγγελτη ποινική εισαγγελική έρευνα».

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ομάδας Δράση επιτίθενται στο πίσω μέρος της πορείας, με δικηγόρους της «Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής» να προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Ένας από τους δικηγόρους της «Εναλλακτικής Παρέμβασης», ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, που είναι και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25, εξήγησε τι συνέβη:

«Σε κάποια στιγμή, στο τέλος της πορείας, είχε μείνει πίσω το ΜέΡΑ25 η Λαϊκή Ενότητα και η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων. Εκεί στο ύψος περίπου του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταλάβαμε ότι εκτός από δακρυγόνα κλπ. ετοιμαζόντουσαν να πέσουν με τις μηχανές επάνω στη διαδήλωση. Πήγαμε οι δικηγόροι, ανοίξαμε το πανό μας μπροστά, τους δηλώσαμε τη δικηγορική μας ιδιότητα, προχώρησε ο κόσμος. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μας έχουν πνίξει στα χημικά, αλλά κρατήσαμε και ανακόπηκε η έφοδος και κάποιοι σύντροφοί μας μπορέσαν και πήγαν μπροστά»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα