ΑΘΗΝΑ
00:15
|
28.04.2024
«Το ποτάμι της 8ης Μάρτη δεν σταματά», λένε φορείς, συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες και οργανώσεις και καλούν στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέχεια στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις της Τετάρτης για το έγκλημα των Τεμπών θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου με νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα που καλούν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και οργανώσεις, την ίδια ώρα που δεν σταματούν οι καθημερινές κινητοποιήσεις και δράσεις.

Στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό«έγκλημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί». «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, την  πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής και πανεργατικής απεργίας για τις 16 Μαρτίου πρότεινε στο 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ ο απερχόμενος πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος, με βασικό αίτημα να  τιμωρηθούν οι ένοχοι της τραγωδίας των Τεμπών.

«Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Με το σύνθημα «Όλων των νεκρών γίναμε η φωνή, στους δρόμους του αγώνα κερδίζει η ζωή» καλεί στη συγκέντρωση η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας, ενώ σε προσυγκέντρωση 11:15 π.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνα και πορεία προς το Σύνταγμα καλεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής με κύριο αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. «Είμαστε κι εμείς, ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα. Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο», επισημαίνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 11.15 π.μ. στα Προπύλαια.

Μεταξύ άλλων στην συγκέντρωση καλούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων. Επίσης, καλούν τα Συνδικάτα Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει επίσης το συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, ΣΕΥΠ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Μηχανικών του ΠαΔΑ, Γεωλογικού, Κοινωνιολογίας, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Τούρκικων και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΦΕΠΑ. 

Με πρωτοβουλία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, που καλεί επίσης στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σε αρκετές γειτονιές οργανώνονται μαζικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά γειτονιές το Σάββατο.

Στην Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11.30π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους και στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Μεταξύ άλλων σε:

  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλο: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
  • Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου
  • Ναύπλιο: Στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
  • Τύρναβο: Στις 12 μ. στην πλατεία
  • Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα Παρασκευή 10 Μάρτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Καρδίτσα καιτα Τρίκαλα συλλαλητήρια θα γίνουν αύριο Σάββατο, το απόγευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα