ΑΘΗΝΑ
13:00
|
27.04.2024
Για μερική ανοσία του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος στις επιπτώσεις της κατάρρευσης αμερικανικών τραπεζών, έκανε λόγο το Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός χρηματοπιστωτικός τομέας είναι πρακτικά απρόσβλητος από τις επιπτώσεις της εκτυλισσόμενης τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την κατάρρευση αμερικανικών τραπεζών, που οδήγησε σε κατάρρευση των μετοχών παγκοσμίως, ο Πεσκόφ είπε ότι τα προβλήματα στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα δεν μπορούν να επηρεάσουν τη Ρωσία με κανέναν τρόπο.

«Το τραπεζικό μας σύστημα, φυσικά, έχει, ας πούμε, ορισμένες διασυνδέσεις με ορισμένα τμήματα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά ως επί το πλείστον τελεί υπό παράνομους περιορισμούς», είπε.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις ήταν «μια συγκαλυμμένη ευλογία», καθώς η Ρωσία έχει «σε έναν βαθμό ανοσία στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης που εκτυλίσσεται τώρα πέρα από τον ωκεανό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα