ΑΘΗΝΑ
16:26
|
28.04.2024
Αντιδρά στο τελεσίγραφο των ουκρανικών αρχών για εκκένωση της ιστορικής μονής της «Λαύρας των Σπηλαίων» του Κιέβου έως τις 29 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα καταδικάζει έντονα τις ενέργειες του Κιέβου κατά της Ορθόδοξης πίστης, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στο τελεσίγραφο των ουκρανικών αρχών για εκκένωση της ιστορικής μονής της «Λαύρας των Σπηλαίων» του Κιέβου έως τις 29 Μαρτίου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη που η διεθνής κοινότητα δεν έχει καταφέρει να καταδικάσει ως αρμόζει, αυτές τις παράνομες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου. Τις καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Αναμφισβήτητα, το καθεστώς του Κιέβου αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη φύση του, μέσω των παράνομων ενεργειών του και της άσκησης βίας κατά της Εκκλησίας. Είναι ακριβώς αυτή η φύση του που αντιμαχόμαστε και επιδιώκουμε να καταργήσουμε μέσω της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται και καθίσταται σαφές ότι πράττουμε απολύτως ορθά», επεσήμανε ο Νιμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα αυξανόμενες πιέσεις. Στις 10 Μαρτίου, μια ειδοποίηση έξωσης από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθεματικού Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ (υπαγόμενο στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας) δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του μοναστηριού, δηλώνοντας ότι οι μοναχοί που συνδέονται με την UOC πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μονή έως τις 29 Μαρτίου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος προέτρεψε νωρίτερα τον κλήρο να προσευχηθεί για την διωκόμενη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πιστών.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα