ΑΘΗΝΑ
10:59
|
28.04.2024
Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, Peta κάλεσε τους παραγωγούς ταινιών και σειρών, να χρησιμοποιούν ψηφιακά ζώα και όχι πραγματικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Peta καταδίκασε τη χρήση ζωντανών ζώων στα γυρίσματα, μετά τον θάνατο ενός αλόγου κατά τη διάρκεια της παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς της Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power. Το εν λόγω άλογο έπαθε καρδιακή ανακοπή στις 21 Μαρτίου, ενώ το φανταστικό spin-off έκανε πρόβα για τη δεύτερη σεζόν της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που επιβεβαιώνουμε, ότι ένα άλογο παραγωγής πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος των Amazon Studios το πρωί της Κυριακής «Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί, ενώ το άλογο ασκούνταν πριν από τις πρόβες. Ο εκπαιδευτής του αλόγου δεν είχε αρχίσει την εξάσκηση με το ζώο και τα γυρίσματα δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη. Ο κτηνίατρος και ένας εκπρόσωπος της American Humane Association ήταν παρόντες εκείνη την ώρα. Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι το άλογο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια».

Το άλογο στεκόταν κοντά σε άλλα 20 άλογα, όταν η καρδιά του σταμάτησε, είπαν πηγές στο Deadline. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 30 άλογα βρίσκονταν στο πλατό εκείνη την ημέρα. Σε μια δήλωση, που κυκλοφόρησε λίγο μετά το δημοσίευμα της είδησης, η Peta είπε ότι η εκπομπή «εκμεταλλεύεται ζώα» και κάλεσε τις κινηματογραφικές και τις τηλεοπτικές παραγωγές να χρησιμοποιούν CGI στη θέση πραγματικών πλασμάτων.

«Η Peta καλεί τους δημιουργούς της σειράς και όλους τους άλλους παραγωγούς να αναλάβουν μια νέα αποστολή χωρίς να χρησιμοποιήσουν πραγματικά άλογα». Όλα τα άλογα που χρησιμοποιήθηκαν στη δεύτερη σεζόν του The Rings of Power παρασχέθηκαν από το «The Devil’s Horsemen», έναν προμηθευτή αλόγων και κασκαντέρ για τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η εταιρεία αυτή έχει συνεργαστεί με μεγάλες σειρές όπως το Game of Thrones και το The Crown, καθώς και με παραγωγές του Χόλιγουντ όπως το Justice League και το Transformers. Το franchise του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είχε δεχθεί και στο παρελθόν πυρά για την εκμετάλλευση ζωντανών αλόγων.

Το 2012 ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον επικρίθηκε για την παραγωγή του The Hobbit: An Unexpected Journey, καθώς κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι 3 άλογα, καθώς και άλλα ζώα φάρμας, πέθαναν κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Η Peta εκείνη την εποχή είχε καλέσει τους θεατές να «αρνηθούν να δουν ταινίες» όπου τα ζώα έχουν υποστεί βλάβη. Ο Τζάκσον αργότερα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οποιαδήποτε ζώα είχαν κακομεταχειριστεί, αποκαλώντας τα δημοσιεύματα αυτά «αβάσιμα». «Η παραγωγή λυπάται που η Peta επέλεξε να κάνει έναν τόσο σοβαρό ισχυρισμό, ο οποίος στενοχώρησε πολλούς από τους αφοσιωμένους Kiwis που δούλεψαν με ζώα στην ταινία», είχε γράψει ο Τζάκσον στο Facebook.

Το The Rings of Power είναι ένα πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα της σειράς των ταινιών. Η πρώτη του σεζόν, η οποία γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία, έγινε μεγάλη επιτυχία στην Amazon. Το στούντιο ισχυρίστηκε, ότι ήταν η «μεγαλύτερη πρεμιέρα στην ιστορία του Prime Video», προσελκύοντας 25 εκατομμύρια θεατές τις πρώτες 24 ώρες του.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα