ΑΘΗΝΑ
19:32
|
19.04.2024
Σύμφωνα με την εταιρεία των σιδηροδρομικών γραμμών της Ολλανδίας, θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι να μετακινήσουν τους ασβούς σε ασφαλές σημείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ασβοί που τρυπώνουν κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές έχουν προκαλέσει όλεθρο στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην Ολλανδία, προκαλώντας ακυρώσεις μέχρι και κλείσιμο γραμμών. Τα τρένα στα βόρεια και νότια της χώρας έχουν επηρεαστεί, με ορισμένα δρομολόγια να έχουν σταματήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Η γραμμή μεταξύ Ντεν Μπος και Μπόξτελ στο νότο έκλεισε την Τρίτη, αφού οι ασβοί έσκαψαν κάτω από τις ράγες. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα συνεχιστεί το πρόβλημα, καθώς οι ασβοί είναι προστατευόμενο είδος. Ο Τζον Βόπεν, Διευθύνων Σύμβουλος της ProRail, της εταιρείας που διατηρεί το ολλανδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, δήλωσε ότι ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, που τα δρομολόγια σταμάτησαν λόγω δραστηριότητας των ασβών.

Είπε επίσης, ότι το πρόβλημα θα πάρει χρόνο για να αντιμετωπιστεί, καθώς οι χειριστές των τρένων χρειάζονται άδεια, για να μετακινήσουν τους ασβούς. Η επιθεώρηση τις τελευταίες ημέρες έδειξε, ότι οι ασβοί έσκαβαν πολύ πιο ενεργά, γεγονός που είχε άμεσες συνέπειες για την ασφάλεια των γραμμών.

Το σκάψιμο αυτό των ασβών σήμαινε, ότι οι γραμμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Το δρομολόγιο Ντεν Μπος-Μπόξτελ είναι μια σημαντική σύνδεση, που συνδέει τον βορρά και τον νότο, και τα επιβατικά και εμπορευματικά τρένα της γραμμής θα επηρεαστούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα στο βορρά, οι ασβοί έσκαψαν επίσης κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στο Μολβέρουμ στην επαρχία Φρίλαντ, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια σε μία γραμμή μέχρι και τον επόμενο μήνα. Οι εργάτες πάντως, σχεδιάζουν να χτίσουν έναν αμμώδη λόφο, ώστε οι ασβοί να μπορούν να σκάβουν ανενόχλητοι τα σπίτια τους.

«Το να ζεις μαζί με τον ασβό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ProRail», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα