ΑΘΗΝΑ
19:52
|
27.04.2024
Συνελήφθη στο Γεκατερινμπούργκ, στην προσπάθειά του να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη του ανταποκριτή της Wall Street Journal, ως υπόπτου για κατασκοπεία ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε τις παράνομες δραστηριότητες του Έβαν Γκέρσκοβιτς, ενός Αμερικανού πολίτη γεννημένου το 1991, ανταποκριτή του γραφείου της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal στη Μόσχα, ο οποίος είναι ύποπτος για κατασκοπεία προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνηση», ανέφερε η FSB.

Όπως αναφέρει το TASS, ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο Γεκατερινμπούργκ, στην προσπάθειά του να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούν δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και ασκήθηκαν εναντίον του κατηγορίες βάσει του άρθρου 276 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για κατασκοπεία.

Αμερικανός πολίτης, ο Γκέρσκοβιτς διέμενε στη Μόσχα εδώ και έξι χρόνια και ήταν διαπιστευμένος από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 32χρονος δημοσιογράφος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, είναι ρεπόρτερ που καλύπτει τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ενωση για τη WSJ. Προηγουμένως ήταν ρεπόρτερ για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τους Moscow Times, καθώς και βοηθός ειδήσεων στους New York Times.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα