ΑΘΗΝΑ
08:52
|
21.09.2024
Γενναιόδωρη στα λόγια περί δημοκρατίας η κυβέρνηση Μπάιντεν που συνεχίζει τα κηρύγματα αλλά και τους πολέμους όπου γης, πάντα, με τις καλύτερες «προθέσεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μαθήματα» δημοκρατίας και σεβασμού των δικαιωμάτων αλλά και θωράκισής τους από τεχνολογίες αιχμής επιχείρησε να δώσει η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της λεγόμενης διεθνούς τηλεδιάσκεψης για τη Δημοκρατία που πραγματοποιεί από χτες, 29 Μαρτίου, έχοντας αποκλείσει σχεδόν εξ ορισμού ανταγωνιστικές χώρες με πρώτες τη Ρωσία και την Κίνα.

Σε σχετική ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει πως η διακήρυξη της διεθνούς συνόδου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με 70 κυβερνήσεις χωρών κάθε ηπείρου, δίχως να λείπουν τα ευχολόγια και οι αναφορές για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελευθεροτυπία, το σεβασμό της έννομης τάξης, την «υποστήριξη των λαών συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού, που ορθώνουν ανάστημα για ελευθερία και απορρίπτουν την επίθεση».

Συμπεριλαμβάνονται επίσης αναφορές σε μία «τεχνολογία που θα δουλεύει για την δημοκρατία» και θα εξυπηρετεί το στόχο για «δίκαιες και ελεύθερες εκλογές» αλλά και καταπολέμηση διεθνών προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, η διατήρηση επισιτιστικής ασφάλειας, η καταπολέμηση επιδημιών-κινδύνων της δημόσιας υγείας. Επιστρατεύονται επίσης και άλλες πολυεθνικές όπως οι εταιρίες Johnson & Johnson, McDermott, McKinsey, Merck, Novartis, Paul Hastings, Refinitiv, RELX, Rolls-Royce, SABIC, SNC-Lavalin για την μάχη…κατά της διαφθοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα