ΑΘΗΝΑ
10:29
|
18.10.2024
Ο 35χρονος Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, εκ των πρωταγωνιστών της εισβολής στο Καπιτώλιο το 2021, μεταφέρθηκε σε οίκο επανένταξης μετά από μόλις 27 μήνες φυλάκισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφυλακίστηκε νωρίτερα ένας εκ των πρωταγωνιστών της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, γνωστός ο «σαμάνος του QAnon», τέθηκε υπό την επιμέλεια ενός οίκου επανένταξης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο 35χρονος ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης και βίαιη είσοδο στο Καπιτώλιο τον Σεπτέμβριο του 2021 και τον Νοέμβριο του ίδιους έτους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 41 μηνών σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα. Θα αποφυλακιζόταν τον ερχόμενο Ιούλιο. Στον επανένταξης στο Φοίνιξ της Αριζόνα θα παραμείνει μέχρι τις 25 Μαΐου.

Σε βάρος του επιβλήθηκε μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ποινές φυλάκισης από όλους τους «ταραξίες» οπαδούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αφού εξέτισε έντεκα μήνες στην απομόνωση πριν από την επιβολή της ποινής του και μόνο 16 μήνες της ποινής του στη συνέχεια, είναι σκόπιμο αυτός ο ευγενικός και ευφυής νεαρός άνδρας να του επιτραπεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο μιας ζωής που αναμφίβολα θα είναι μια νομοταγής και εμπλουτισμένη ζωή», δήλωσε ο δικηγόρος του Άλμπερτ Γουάτκινς.

Με το βαμμένο πρόσωπο, τη γούνα και το καπέλο με τα κέρατα ο Τσάνλεϊ – επίδοξος ηθοποιός – έγινε το πρόσωπο της πρωτοφανούς εισβολής στην έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας την ημέρα επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο «σαμάνος του QAnon» επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, όταν ο γνωστός παρουσιαστής του δικτύου Fox News, Τάκερ Κάρλσον, έβγαλε στον αέρα αποσπάσματα από την εισβολή που έδειχναν τον Τσάνλεϊ να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Κογκρέσου συνοδεία αστυνομικών και ανενόχλητος. Στόχος του Κάρλσον ήταν να πείσει το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ότι οι «εισβολείς» ήταν «ως επί το πλείστον ειρηνικοί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το γραφείο Κασσελάκη ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο

1ο Πολιτικό Φεστιβάλ του Μέτωπου Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Ο αβάσταχτος κρετινισμός του αντί-λαϊκισμού της αστικής τάξης

ΣΥΡΙΖΑ: Πεθαίνοντας ως γραφειοκρατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα