ΑΘΗΝΑ
19:31
|
27.04.2024
Η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία εργαζομένων αρνήθηκε να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκαλώντας αγανάκτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας στη Wolt εντείνει τον αγώνα των διανομέων για αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς μετά την απόρριψη των βασικών αιτημάτων τους ,νωρίτερα σήμερα. Αποφάσισαν έτσι την πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απριλίου, στις 16.30 το απόγευμα στον κινηματογράφο Studio προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους ενώ σήμερα διανύουν την τέταρτη μέρα απεργίας.

Η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία εργαζομένων αρνήθηκε να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση των εργαζομένων που απηύδησαν να δουλεύουν για ένα πιάτο φαΐ με κίνδυνο τη ζωή τους, μετά την απόφαση της διοίκησης να τους σφίξει και άλλο το «ζωνάρι» και να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος τους.

Τι διεκδικούν

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην γίνει καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία. Ζητούν επίσης να επανέλθουν οι αποδοχές τους στο επίπεδο του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

Διεκδικούν επίσης να σταματήσει άμεσα η αδήλωτη εργασία και επιδιώκουν συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη «Wolt» με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

Ζητούν επιπλέον δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής – εξοπλισμός και ευλαβική τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων  υγιεινής και ασφάλειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα