ΑΘΗΝΑ
14:02
|
30.04.2024
Η απαγόρευση θα έμπαινε σε εφαρμογή χθες Κυριακή, στις 23:59.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανός δικαστής εμπόδισε προσωρινά την εφαρμογή της εντολής της κυβέρνησης Τραμπ, που θα απαγόρευε τη διάθεση της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok στις ΗΠΑ.  

Η απαγόρευση αυτή θα έμπαινε σε εφαρμογή χθες Κυριακή, στις 23:59, ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ο περιφερειακός δικαστής Καρλ Νίκολς εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση που επιτρέπει τη συνέχιση του downloading της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ.  

Η απόφαση του δικαστή Νίκολς εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από ακρομαατική διαδικασία 90 λεπτών. Η γνωμοδότηση του δικαστηρίου σφραγίστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκδόθηκε το σκεπτικό της απόφασης.  

Οι υπεύθυνοι του TikTok χαιρέτισαν την παρέμβαση: “Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο συμφώνησε με τα νομικά μας επιχειρήματα και εξέδωσε διαταγή που εμποδίζει την απαγόρευση της εφαρμογής TikTok”.

Το TikTok είχε υποστηρίξει ότι η μη διάθεση από τα καταστήματα εφαρμογών iOS και Android θα παραβίαζε το Πρώτο και Πέμπτο Άρθρο του συντάγματος των ΗΠΑ. Ισχυρίστηκε ότι η παρεμπόδιση ορισμένων χρηστών να ενταχθούν στην εφαρμογή παραβιάζει την ελευθερία του λόγου τους.  

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τη σειρά τους χαρακτήρισαν την μητρική εταιρεία της εφαρμογής “όργανο” του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.  

Η απόφαση έρχεται μία εβδομάδα μετά από μία ακόμα απόφαση απαγόρευσης των ΗΠΑ απέναντι στην επίσης κινεζική εφαρμογή WeChat.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα